Гражданите на Израел протестират в редица градове срещу спорната реформа

...
Гражданите на Израел протестират в редица градове срещу спорната реформа
Коментари Харесай

Вълнения в Израел: Стотици хиляди протестират срещу съдебната реформа

Гражданите на Израел стачкуват в редица градове против противоречивата промяна на правосъдната система на дясното държавно управление на Бенямин Нетаняху. Синдикатите оповестиха обща стачка, която засегна доста браншове и услуги. Ходът, който разгневи стачкуващите, бе уволнението на министъра на защитата от Нетаняху, откакто Йоав Галант се разгласи за прекъсване на промяната.

В понеделник в Тев Авив и Йерусалим талази от хора блокираха придвижването по улици и автомагистрали, а някои са се пробвали да влязат в строго охраняваната постройка на Кнесета (израелския парламент).

Нетаняху прикани протестиращите и съперниците им в страната да се въздържат от принуждение.

Той разгласи желанието си да спре промяната.

Държавното радио КАН заяви, че Нетаняху е уведомил за това сътрудниците от ръководещата коалиция. Но плануваното му послание бе отсрочено.

 
Нима еврейският народ не е страдал задоволително? Това е най-хубавото, което можем да кажем в този момент. Върви си у дома, остави ни на мира. Не ме интересува кой ще пристигна вместо него – всеки е по-добър от Нетаняху.
Цур Ливни – управител на верига за доставки

Спирането на полетите поради стачката засегна и интернационалното летище " Бен Гурион " край Тел Авив, където има доста закъснели полети.

Стачката беше оповестена часове откакто президентът Ицхак Херцог настоя за неотложно прекъсване на правосъдната промяна.

От 12 седмици в Израел се организират всеобщи митинги против проектите на държавното управление да реформира правосъдната система и да ограничи властта на Върховния съд. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР