Гражданите на Германия трябва да демонстрират дисциплина, за да може

...
Гражданите на Германия трябва да демонстрират дисциплина, за да може
Коментари Харесай

Меркел призова германците да превърнат новата карантина в повратен момент в борбата с епидемията

Гражданите на Германия би трябвало да показват дисциплинираност, с цел да може новата карантина поради ковид да бъде анулирана след четири седмици, съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел, представена от ДПА.

Меркел сподели това на конференция в столицата Берлин.

"Всеки от нас има силата да трансформира този ноември в взаимен триумф, в повратна точка " в битката с пандемията, посочи немската лидерка.
Тя означи, че посредством спазването на разпоредбите германците могат да подсигуряват, че декември ще е "поносим ".

Вирусът реагира друго и по-агресивно при по-ниски температури и Германия е принудена да вкара новите ограничавания на публичния живот, с цел да отбрани здравната си система, акцентира Меркел, представена от Ройтерс.

"Не можем да позволим бързото разпространяване на вируса да претрупа здравната ни система ", сподели тя. Меркел посочи, че броят на пациентите с ковид в интензивните отделения се е нараснал двойно през последните 10 дни.

"Справянето с пандемията е най-хубавото нещо за стопанската система ", съобщи немската лидерка.

Германците няма да могат да вършат празненства и да провеждат огромни събития през зимата даже и след ноември, който Германия ще прекара в карантина, предизвести Меркел. Тя уведоми хората, че празниците в края на годината, изключително Коледа, ще бъдат чествани единствено в стеснен фамилен кръг.

"Това ще бъде една Коледа в изискванията, наложени от ковид, само че няма да бъде Коледа на самотата..., би трябвало да помислим за събирания с най-близкия фамилен кръг, може би спазвайки превантивни ограничения ", сподели Меркел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР