Гражданите на Германия могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт

...
Гражданите на Германия могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт
Коментари Харесай

Топ 10 на нациите с най-влиятелни паспорти в света

Гражданите на Германия могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт в света, оповестява Quarts. Това демонстрира Henley Passport Index за 2018 година

Съставяна от компанията за поданство и обмисляне Henley & Partners, годишната ранглиста на паспортната мощност взема поради какъв брой страни могат да бъдат посетени единствено с паспорт, без да се кандидатства за виза.

Германия е на върха за пета поредна година с безвизов достъп или достъп до виза при идване в 177 страни по света, в съпоставяне със 176 през предходната година. През февруари 2017 година Беларус вкара петдневно визово посещаване, налично за жителите на 80 страни, в това число Германия.

Отделно класиране, наречено Паспортен показател, се разгласява от световната финансова консултантска компания Arton Capital и се актуализира в действително време, прецизира Quarts. Миналия октомври паспортният показател закратко сложи Сингапур на върха на международните паспорти.

Според класирането, обновено откакто Парагвай либерализира визовите си условия за Сингапур, жителите му могат да получат достъп до 159 страни, без да се изисква виза или тя може да бъде получена при идване.

През декември Паспортният показател сложи Германия на върха, в сходство с класирането на Henley.

В по-голямата си част това е добра година за интернационалния достъп на пасажерите. От предходната година множеството страни са запазили едни и същи равнища на достъп или са добавили още безвизови благоприятни условия за визити.

Седем паспорта обаче са изгубили част от опциите си за безвизов достъп: Азербайджан, Нова Зеландия, Антигуа и Барбуда, Алжир, Лаос, Северна Корея и Сирия, съгласно Henley.

България заема 20-о място в класацията, като резервира нивото си от предходната година. В дъното й са Ирак и Сирия, чиито жители могат да посещават безвизово 27 и 28 страни.

Вижте топ 10 на най-влиятелните паспорти в света:

1. Германия - 177
2. Сингапур - 176
3. Дания, Финландия, Франция, Италия, Япония, Норвегия, Швеция, Обединено кралство - 175
4. Австрия, Белгия, Люксембург, Холандия, Испания, Швейцария - 174
5. Ирландия, Португалия, Южна Корея, Съединени американски щати - 173
6. Канада - 172
7. Австралия, Гърция, Нова Зеландия - 171
8. Чешка република, Исландия - 170
9.Малта - 169
10. Унгария - 168 /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР