Гражданите на Европейския съюз ще могат свободно да се установяват

...
Гражданите на Европейския съюз ще могат свободно да се установяват
Коментари Харесай


Гражданите на Европейския съюз ще могат свободно да се установяват във Великобритания в продълже

Гражданите на Европейския съюз ще могат свободно да се откриват във Англия в продължение на към две години, откакто през 2019 година страната напусне съюза. Това съобщи през днешния ден английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис, представен от Българска телеграфна агенция.

Дейвис означи, че по време на преходния интервал Англия " значително " ще съблюдава регулациите на Европейски Съюз. Това значи, че свободата на придвижване ще се резервира, въпреки че жителите на Евросъюза ще би трябвало да се записват пред английските управляващи, отбелязва АП.

Пред парламентарната комисия за Брекзита министърът сподели, че 3 милиона европейски жители, живеещи във Англия, ще могат да продължат да живеят по досегашния метод и след Брекзита.

Дейвис съобщи, че чака Англия и Европейски Съюз да завършват изискванията на преходния интервал до края на март и да утвърдят договорката за бъдещите връзки преди напускането на Обединеното кралство през март 2019 година

Англия няма да се пробва да хармонизира регулациите си с европейските след напускането на блока, а ще се стреми към " равноценност на резултатите " в някои области, означи Дейвис, представен от Ройтерс.

Несъмнено има блян измежду някои страни на континента и в Комисията да се направи опит да се изтъргува регулаторната независимост против достъп до пазара, сподели министърът. Стратегията ни в това отношение е да заявим, че ще се стремим към равностойни резултати в някои области, а не към хармонизация, тъй като другояче можем просто да си останем в съюза, добави той.

Англия няма да бъде " васална страна " на Европейски Съюз по време на прехода, съобщи Дейвис в отговор на питане от парламентарист дали Обединеното кралство няма да остане в подчинена позиция, в случай че след излизането си от съюза краткотрайно ще остане под юрисдикцията на Европейския съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР