Гражданите на ЕС са по-впечатлени от мобилизацията в Русия, твърдо

...
Гражданите на ЕС са по-впечатлени от мобилизацията в Русия, твърдо
Коментари Харесай

Реакцията на Запада: англосаксонците са бесни, останалите - седим тихо и не провокираме руснаците

Гражданите на Европейски Съюз са по-впечатлени от мобилизацията в Русия, твърдо вярвайки, че нашето ОМП няма да ги засегне (според правилото „ А нас пък за какво? “).

Ранната реакция на " западните сътрудници " на обръщението на Путин наподобява като внимателно недоумение. Изключение вършат англосаксонците: те са в предсказуема гняв.

Любопитно е, че в случай че жителите на Европейски Съюз са по-впечатлени от мобилизацията в Русия, към този момент твърдо вярвайки, че нашата ОМП няма да ги засегне (според правилото на анекдота „ А нас пък за какво? “), то в Съединени американски щати и Англия те доста по-шумно разискват декларираната подготвеност на Москва да употребява нуклеарно оръжие. Логично.

Нека да прегледаме отговорите.

- Европейският съюз, макар че оказва помощ на Киев, не е във война с Москва, акцентира формалният представител на външната работа на Европейски Съюз Петер Стано. Отсега си подлага плява господинът - и може да бъде свестен.

Белгийският министър председател Александър - Де Кроо прикани всички да " запазят успокоение и да не утежняват обстановката ". Може би тъй като локалните медии оповестиха за „ офанзивата на Путин против Запада посредством телевизионно послание “. Изглежда, че доста хора се уплашиха.

- Японските медии означават, че това е първата готовност в Русия след Втората международна война и свързват това със " затъването на руснаците в южната част на Украйна ". Но локалните управляващи към този момент са се захванали да ревизират бомбоубежищата - за всеки случай.

- Европейското издание Politico е толкоз впечатлено от стъпките на Москва, че разгласява цялостния текст на указа за готовност (засега на английски), както и действителните числа на жертвите, изказани от Шойгу - рядко събитие в западната преса!

- Латвия реши да бъде истинска. Външното министерство на страната съобщи, че няма да даде леговище на " който и да е руснак, бягащ от готовност ".

- Вилнюс показва съвсем същата степен на некомпетентност: сякаш от боязън от готовност в Калининград той " увеличи степента на подготвеност на силите за бързо реагиране на своята войска " - каквото и да значи това в тази ситуация с така наречената " войска " на Литва.

Румънският министър председател Николае Чука е тъжен, че новината за мобилизацията в Русия му попречи да отпразнува Международния ден на мира. Без коментар.

- Ръководителят на държавното управление на Чешката република Петр Фиала счита, че мобилизацията на Путин е " следващото доказателство, че Русия е агресор ". Истерията е разбираема, логиката не е.

- Неговият сътрудник от Холандия Марк Рюте видя в указа " суматохата на Кремъл " и гордо съобщи: " Реториката за нуклеарните оръжия ни оставя безразлични ". Ама това си е напряко " Руснаците три дни гневно ги преследвахме, с цел да им съобщим... "

– Британският министър на защитата Бен Уолъс също счита, че мобилизацията е „ признанието на Путин, че нашествието му се проваля “. Но по-нататък Уолъс го прихвана: „ Украйна завоюва тази война, интернационалната общественост се сплоти и Русия стана световен парий “.

- Е, а посланикът на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк е изцяло сигурна, че " Русия е посочила уязвимост, като разгласи готовност и свика референдуми ". Изглежда тя е в положение да назова „ уязвимост “ даже превръщането на Вашингтон в купчина радиоактивна пепел.

Като цяло Западът очевидно очакваше речта на Джо Байдън на Общото заседание на Организация на обединените нации – и към този момент върху този „ камертон “ да построява отношението си към новите стъпки на Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР