Гражданите на ЕС определят като първостепенна задача опазването на границите,

...
Гражданите на ЕС определят като първостепенна задача опазването на границите,
Коментари Харесай

ЕС се нуждае от няколко милиарда евро за укрепването на границите


Гражданите на Европейски Съюз дефинират като първостепенна задача опазването на границите, а за това са нужни няколко милиарда евро в идващите години. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща, проведена от Центъра за европейски политически науки в Брюксел и отдадена на бъдещия бюджет на Европейски Съюз.

Той регистрира, че Европейски Съюз е дал протекция на три пъти повече бежанци, в сравнение с Съединени американски щати, Австралия и Япония общо. До изборите за Европейски парламент следващата година би трябвало да отбележим достижения в укрепването на границите и на системата за леговище, да възстановим Шенген, да придвижим Западните Балкани по-близо до Европейски Съюз, уточни Юнкер.

Председателят увери, че Европейска комисия ще работи " под цялостна пара " до края на мандата идното лято.

Юнкер означи, че е въпрос на избор дали европейската гранична работа да остане, каквато е в този момент, или да придобие 100 хиляди чиновници. По неговите думи досегашният мащаб на службата изисква бюджет от осем милиарда евро за идващите седем години. Въвеждането на усъвършенствания в качествата на службата би коствало 20-25 милиарда евро, а разгръщането й до стохилядна войска от граничари би изисквало обезпечаването на 150 милиарда евро до 2027 година.

Необходимо е страните в Европейски Съюз да трансформират мисленето си за общностния бюджет. Логиката би трябвало да се обърне и да определим първо задачите, а след това бюджета, разяснява Юнкер. Той означи, че с изключение на всичко друго, идващият бюджет на Европейски Съюз би трябвало да запълни дефицита, оголен с напускането на Англия. По неговите думи е почтено да се каже, че това постанова някои страни от Европейски Съюз отсега нататък да внасят повече в бюджета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР