Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение

...
Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение
Коментари Харесай

Важна новина за всички българи в Англия! Ето какви ще са правилата за европейците след Брекзит

Гражданите на Европейски Съюз, които са живели във Англия в продължение на пет години, ще получат статут, с който могат да запазят същите права на работа, обучение и достъп до обществени помощи и услуги, каквито имат и в този момент. От същите права ще се употребяват съпрузите, децата, родителите и внуците им.
Това гласят разпоредбите, по които Англия ще третира европейците след Брекзит.Те бяха оповестени от Лондон преди минути.

Хората, които живеят в страната към 31 декември 2020 година, само че още нямат право на непрекъснато престояване, ще получат " прелиминарен статут ", до момента в който изтекат нужните пет години.
Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид изясни, че позицията на държавното управление е да дава статут " по дифолт ", като ще е нужна " доста сериозна причина " той да бъде отхвърлен.
Кабинетът възнамерява процесът да стартира през есента и да бъде изцяло подготвен за работа при започване на 2019 година, с цел да се избегне внезапен скок на молбите в края на март, откакто Англия напусне Европейски Съюз. Тя ще бъде в деяние по време на двегодишния временен интервал, който би трябвало да продължи до юни 2021 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР