Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение

...
Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение
Коментари Харесай

Лондон обяви правилата за европейците, живеещи във Великобритания след Брекзит

Гражданите на Европейски Съюз, които са живели във Англия в продължение на пет години, ще получат статут, с който могат да запазят същите права на работа, обучение и достъп до обществени помощи и услуги, каквито имат и в този момент. От същите права ще се употребяват съпрузите, децата, родителите и внуците им.

Това гласят разпоредбите, по които Англия ще третира европейците след Брекзит. Те бяха оповестени от Лондон преди минути. Въпросът какво ще се случи с трите милиона жители на Европейски Съюз живеещи във Англия бе един от най-важните в договарянията.

Хората, които живеят в страната към 31 декември 2020 година, само че още нямат право на непрекъснато престояване, ще получат " прелиминарен статут ", до момента в който изтекат нужните пет години.

Заяващите би трябвало единствено да потвърдят идентичността си, пребиваването си във Англия и да не са правили съществени закононарушения, като ще бъде съдействано за позитивно решение. Близо 1500 чиновници ще работят по този план. Работата ще се прави онлайн или посредством приложение за смарт телефон, въпреки то още да не е налично за потребителите на Apple, прецизират от вътрешното минситерство.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (198)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР