Гражданите на ЕС, които не успеят да си осигурят статут

...
Гражданите на ЕС, които не успеят да си осигурят статут
Коментари Харесай

Неяснота около статута на европейските граждани във Великобритания

Гражданите на Европейски Съюз, които не съумеят да си обезпечат статут на уседналост в Обединеното кралство до 30 юни, могат неотложно да изгубят право на достъп до гратис неспешно опазване на здравето, макар обещанието на английското държавно управление да демонстрира оптимално схващане за подадените по-късно молби, заяви вестник " Гардиън ", представен от БНР.

Все още има много неясноти в доста области във връзка с това какво тъкмо се случва с европейските жители, които не получат статут до избрания краен период 30 юни. Множество въпроси бяха повдигнати нощес в Народното събрание, само че по този начин и не стана ясно дали тези жители нарушават закона, в случай че не престават да работят на Острова. Няма и явен отговор от Министерството на вътрешните работи дали работодателите са застрашени от наказателни ограничения, в случай че след след периода вземат на работа жители от Евросъюза, които не са кандидатствали за статут на уседналост.

Самият министър председател Борис Джонсън отговори, че " е сигурен, че законът ще бъде извънредно благосклонен към всеки, който се озове в затруднено състояние ". Министерството на жилищното настаняване, общностите и локалното ръководство показва в писмени отговори на повдигнати въпроси, че тези, които не са си обезпечили статут, няма да имат повече право на помощи за бездомни. " Гардиън " написа, че представител на Министерството на вътрешните работи е прецизирал, че правата на всеки, който е подал документи до 30 юни, само че още няма отговор, ще бъдат предпазени, до момента в който не бъде взето решение по заявката. В момента има закъснение в обработването на документите и към 300 000 европейци чакат отговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР