Гражданите на Египет започнаха да гласуват на президентски избори, на

...
Гражданите на Египет започнаха да гласуват на президентски избори, на
Коментари Харесай

67 милиона души избират нов президент в Египет, Абдел Фатах Ас Сиси е фаворит за поста

Гражданите на Египет започнаха да гласоподават на президентски избори, на които актуалният началник Абдел Фатах ас Сиси няма сериозен конкурент и сигурно ще завоюва още един мандат. Това ще го задържи на власт до 2030 година Вотът бе помрачен от войната сред Израел и Хамас в Газа, която граничи с Египет.

Почти цялото внимание на египтяните е ориентирано към протичащото се по източните им граници и страданието на палестинците в крайбрежния анклав. Много гласоподаватели са уверени, че е техен дълг да гласоподават.
Всеки, който мисли за бъдещето си и това на децата си, би трябвало да излезе и гласоподава. Не единствено на президентските, само че и на всички останали избори.
Хелми Шайеб – гласоподавател от Кайро
Много е значимо гласът ни да бъде чут, би трябвало да бъдем позитивно настроени и ефикасни в изборния развой. Това е всеобщо обвързване.
Мариам Самех – избирателка от Кайро

Цели три дни ще продължи гласуването, което се организира на тежка икономическа рецесия в 105-милионната арабска страна, в която съвсем една трета от хората живеят в беднотия.

Ас Сиси се изправя против трима претенденти: Фарид Захран, водач на опозиционната Социалдемократическа партия, Абдел-Санад Ямама, ръководител на партия „ Уафд “ и Хазем Омар, водач на Народната републиканска партия.

Евентуален балотаж е плануван за 8-10 януари, в случай че нито един претендент не завоюва повече от 50% от подадените гласове. Вътрешното министерство, което управлява полицията и силите за сигурност, е разположило хиляди чиновници на реда в цялата страна, с цел да охраняват спокойното протичане на изборите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР