Гражданите на държави от Европейския съюз, които са получили пълна

...
Гражданите на държави от Европейския съюз, които са получили пълна
Коментари Харесай

ЕС разреши свободното движение на ваксинирани граждани

Гражданите на страни от Европейския съюз, които са получили цялостна имунизация най-малко 14 дни преди пътуването, ще могат да се движат свободно в границите на блока. Това заяви в Туитър португалското председателство на Европейски Съюз.

Съответното предложение на Европейската комисия беше утвърдено от непрекъснатите представители на 27-те страни от Европейски Съюз.

" Държавите-членки демонстрираха консенсус по отношение на възобновяване на свободното придвижване ", се споделя в изказване на председателството.

Освен това управляващите на Европейски Съюз ще разширят листата на безвредните за посещаване райони на общността.

Както бе оповестено по-рано от управлението на Съюза, от средата на юни последователно ще бъде пусната в деяние системата на Европейски Съюз за документи за имунизация, която последователно ще възвърне свободата на придвижване в общността. Очаква се системата за зелен пропуск да проработи изцяло до 1 юли, когато в множеството страни от Европейски Съюз стартира ваканционният сезон.

В началото на май Европейската комисия за първи път от началото на пандемията предложи на страните от Европейския съюз да облекчат рестриктивните мерки за влизане и да разрешат влизане на задгранични туристи, които са имунизирани против ковид с медикаменти, сертифицирани от Европейската организация по медикаментите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР