Гражданите на Беларус вече ще трябва да получат разрешение от

...
Гражданите на Беларус вече ще трябва да получат разрешение от
Коментари Харесай

Гражданите на Беларус вече трябва да питат Минск дали могат да живеят в чужбина

Гражданите на Беларус към този момент ще би трябвало да получат позволение от миграционните управляващи, в случай че желаят да изоставен страната за непрекъснато престояване в чужбина.

Преди сходно позволение можеше да бъде получено посредством беларуските консулски служби.

Сега обаче искащите да се открият за непрекъснато отвън страната би трябвало да подадат заявление и въпросник в локалния отдел по поданство и миграция , преди да заминат зад граница, оповестява " Медиазона Беларус ".

Въпросникът включва информация за обучение, специалност, данъчни отговорности, както и координати на родственици. Отделите по миграция ревизират дали претендентът има възбрана за овакантяване на страната и изпращат молба до военната работа за лицата в наборна възраст.
 Беларус задържа изтъкнат публицист
Беларус задържа изтъкнат публицист

Продължават репресиите против опозиционери, самостоятелни публицисти и деятели за правата на индивида

Алексей Бегун, началник на отдела за поданство и миграция на Беларус, съобщи, че описът на документите, изисквани от заминаващите за непрекъснато престояване в чужбина, остава неизменен, като преди този момент информацията на гражданите се подлага на щателна инспекция.

Той добави, че беларуските паспорти към този момент ще бъдат маркирани с общ щемпел, указващ тръгване за непрекъснато престояване в чужбина, до момента в който преди този момент печатът посочваше страната, в която жителят е отишъл да живее.

От 7 септември беларуските паспорти могат да се издават или удължават единствено в Беларус. Съгласно новите правила има възможност тези, които не желаят или не могат да се върнат в страната заради риск от гонене, да се окажат незаконни мигранти.
 Лукашенко унищожава националния хайлайф на Беларус
Лукашенко унищожава националния хайлайф на Беларус

Репресиите против опозицията продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР