Гражданите на Беларус трябва да се справят сами и без

...
Гражданите на Беларус трябва да се справят сами и без
Коментари Харесай

Владимир Путин: Беларусите трябва да се справят със ситуацията в страната си сами и без външна намеса

Гражданите на Беларус би трябвало да се оправят сами и без външен напън с зародилата в страната им обстановка, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на среща с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко в град Сочи, съобщи ТАСС.

" Ние сме за това беларусите сами, без подмятания и напън извън, да се оправят умерено и посредством разговор с тази обстановка и да стигнат до общо решение ", сподели съветският водач.

След общите учения с Беларус съветските военни подразделения ще се върнат по местата на непрекъснатата си дислокация, увери Путин при започване на диалозите с Лукашенко.

Руският държавен глава сподели, че счита " за разумно, навреме и оправдано " предлагането на беларуския си сътрудник за промени в конституцията на Беларус.

Путин съобщи, че страната му резервира всичките си предходни договорености с Минск, в това число във форматите на Съюзната страна и на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС).

Смятаме Беларус за наш непосредствен съдружник, посочи той.

Путин също по този начин разгласи, че Русия ще даде на Беларус заем от 1,5 милиарда $.

Разбрахме се Русия да даде на Беларус в този комплициран миг държавен заем от 1,5 милиарда $ и ще го създадем. Сега, доколкото е известно, нашите министри на финансите работят по въпроса на професионално ниво, съобщи съветският президент.

Путин съобщи още, че е предложил на Лукашенко да постави старания за възобновяване на стокообмена, който е намалял през пандемията от ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР