Гражданите на Беларус са одобрили страната им да се откаже

...
Гражданите на Беларус са одобрили страната им да се откаже
Коментари Харесай

Беларус се отказва от статута си на неядрена държава

Гражданите на Беларус са одобрили страната им да се откаже от статута си на неядрена страна и да може да приема за непрекъснато нуклеарни оръжия и съветски военни елементи. Това демонстрират резултатите от извършен през вчерашния ден в страната референдум за конституционни промени. Част от промените ускоряват властта на президента Александър Лукашенко.

Допитването беше извършено, до момента в който в прилежаща Украйна продължава нашествието на съветската войска, а на беларуско-украинската граница се чакат договаряния сред воюващите страни, отбелязва организацията.

Ръководителят на беларуската Централна изборна комисия Игор Карпенко разгласи, че малко над 65% от участвалите в референдума са дали своят вот в интерес на поправките, а малко над 10 на 100 – против тях, оповестяват съветски осведомителни организации. Според Карпенко изборната интензивност е била близо 79%.

За да влязат в действие, промените би трябвало да бъдат утвърдени от над половината дали своят вот при присъединяване в гласуването на над 50 на 100 от гласоподавателите.

Президентът Лукашенко, който е на власт от 1994 ч., даде обещание референдума след митингите при преизбирането му през 2020 г.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР