Гражданите на Австралия са предали близо 26 000 огнестрелни оръжия

...
Гражданите на Австралия са предали близо 26 000 огнестрелни оръжия
Коментари Харесай

26 хил. огнестрелни оръжия предали австралийците по време на амнистията

Гражданите на Австралия са предали близо 26 000 огнестрелни оръжия по отношение на първата национална прошка от значимия отговор след всеобща престрелка през 1996 година, оповестява БиБиСи.

Амнистията влезе в мощ от 1 юли . Тя има за цел справяне с растящата опасност от тероризъм и вноса на оръжие в страната.

В Австралия е нелегално да се има нерегистрирано оръжие . Хванатите с оръжие след приключването на амнистията могат да бъдат санкционирани с 225 000 американски $ и до 14 година затвор.

Настоящата стратегия на държавното управление изтича на 30 септември. Австралийците могат да предадат нерегистрираните оръжия и няма да бъдат правосъдно преследвани.

Правителството разгласи, че досега е реализиран " огромен резултат " в опитите страната да стане по-безопасна.

Според полицията в Австралия има към 260 000 противозаконни оръжия , употребявани от проведената престъпност и при терористични офанзиви.

Австралийците върнаха 643 726 огнестрелни оръжия през 1996 и 1997 година след убийството на 35 души в тасманийския град Порт Артур. Нападението докара до възбрана на полуавтоматични и автоматизирани оръжия в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР