Гражданите на Асеновград се видгнаха на протест за втора поредна

...
Гражданите на Асеновград се видгнаха на протест за втора поредна
Коментари Харесай

Асеновград пак се вдигна на протест

Гражданите на Асеновград се видгнаха на митинг за втора поредна вечер. Около 500 души се събраха към паметника на цар Иван Асен II в града към 20.00 часа. Служители на реда охраняват събралото се голям брой, което показва спокойно недоволството си към циганските безчинства.

На 26 юни 2017 година породи сериозен спор сред две групи в региона на язовир „ 40-те извора “ край Асеновград, който прерасна в всеобщо сборичкване на разнообразни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болничното заведение. Цигани от махала Лозница нападнаха и биха с камъни, лопати, железни пръти и дървета деца и треньори от клуба по гребане "Асеновец ".

Пострадаха седем души, които по-късно бяха откарани в болница за обзор. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на потърпевшите, като досега е открито, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а различен с два счупени прешлени.

Прокуратурата в Асеновград повдигна обвинявания и изиска задържане на деветима от причинителите, само че локалните поданици се зарекоха, че митингите ще продължат, защото не имат вяра, че институциите ще си свършат съответно работата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР