Гражданите на 21 страни - членки на ЕС, гласуват днес,

...
Гражданите на 21 страни - членки на ЕС, гласуват днес,
Коментари Харесай

21 държави гласуват днес на евроизборите

Гражданите на 21 страни - членки на Европейски Съюз, гласоподават през днешния ден, 26 май, с цел да излъчат членовете на Европейския парламент. В първия избирателен ден - четвъртък, гласоподаваха във Англия и Холандия, в петък - в Ирландия и Чехия, а през вчерашния ден, 25 май - в Латвия, Малта и Словакия.

Изборите за Eвропарламент са най-големите в света. От четвъртък до неделя над 400 милиона гласоподаватели в 28-те страни в Европейски Съюз гласоподават за своите депутати в 751-членния Европарламент. Ако Англия напусне общността, Екологичен потенциал ще остане със 705 евродепутати.

Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел, който е трансфорат в най-големия пресцентър в целия Европейския съюз, ще бъдат оповестявани резултатите от всички 28 страни, както и разпределението на местата в идващия парламент. В изборната нощ в Европарламента се чака да създадат изказвания водещите претенденти на европейските политически фамилии, както и от някои водачи на партиите. Изборите ще се наблюдават от публицисти и анализатор от целия свят, над 1000 публицисти ще участват в Европарламента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР