Гражданите могат да проверят номера на избирателната си секция и

...
Гражданите могат да проверят номера на избирателната си секция и
Коментари Харесай

Вижте как можем да проверим номера на избирателната си секция и мястото на гласуване

Гражданите могат да ревизират номера на изборната си секция и мястото на гласоподаване в идните избори за членове на Европейския парламент по интернет, с SMS или по телефона. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството. Справките се обезпечават от основна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване " към Министерство на районното развиване и благоустройството.

Информация посредством интернет може да получите на адрес: https://www.grao.bg/elections/. Той дава и опция да се подават "Искане за гласоподаване по сегашен адрес " по електронен път и да се записват издадените "Удостоверения за гласоподаване на друго място " от общинските администрации след идентификация с електронен автограф.

Другият вид за приемане на информация е посредством SMS, който би трябвало да бъде изпратен на 18429. Номерът е обединен и за трите мобилни оператора. Цената на един SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста жителите би трябвало да изпишат само десетте числа на своето ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на изборната секция.

За секцията си може да се осведомите и по телефона, като наберете 0800 1 4726 ( "0800 1 GRAO "). Номерът е безвъзмезден за цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР