Гражданите могат да проверят адреса на избирателната си секция по

...
Гражданите могат да проверят адреса на избирателната си секция по
Коментари Харесай

Русенци вече могат да разберат в коя секция да гласуват

Гражданите могат да ревизират адреса на изборната си секция по четири разнообразни метода

Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ /ГД „ ГРАО “/ е осигурила четири различни метода за информация за номера на изборната секция и мястото на гласоподаване за предварителните парламентарни избори на 2-и април тази година. Това стана ясно от извършена среща сред представители на Областна администрация – Русе и Районната изборна комисия /РИК/.

Всеки български жител може да ревизира адреса на изборната си секция по един от следните способи: през Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/, посредством SMS, както и чрез стационарен и мобилен телефон, а също и на място в съответната Община. За Русе това може да се случи в Зала 1 на Областната администрация.

Ако се употребява услугата посредством SMS, той би трябвало да бъде изпратен на номер 18429. Номерът 18429 е обединен и за трите мобилни оператора (А1, Йетел и Виваком). Цената на SMS-а е 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на известието се изписват само десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за прелюдия обединен цивилен номер. При потребление на стационарен или мобилен телефон, би трябвало да се набере следния номер, който е безвъзмезден за цялата страна: 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ).

Припомняме, че гласоподавателите могат да подадат електронно заявление за гласоподаване по сегашен адрес, в случай че обитаемото място на сегашния им адрес е друго от обитаемото място на непрекъснатия им адрес посредством страницата https://regna.grao.bg/ и посредством съответната Община. Избирателите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес до 18.03.2023 година в това число, могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване след 22.03.2023-а.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР