Гражданите, които възнамеряват да летят от и до Германия трябва

...
Гражданите, които възнамеряват да летят от и до Германия трябва
Коментари Харесай

Стачки на осем германски летища

Гражданите, които имат намерение да летят от и до Германия би трябвало да чакат анулирани полети и закъснения в цяла Германия поради провеждаща се през днешния ден на осем летища предупредителна стачка на частните чиновници по сигурността, заяви „ Тагесшау”.

Причината е, че профсъюзът ver.di желае по-високо почасово възнаграждение на чиновниците по сигурността.

На най-голямото немско летище във Франкфурт не могат да бъдат обработвани пасажери поради неналичието на надзор, заяви операторът Fraport. Създадена е спешна работа за незабавни случаи и прекачване на пасажери. Освен това стачкуват летищата в Берлин, Бремен, Хамбург, Хановер, Щутгарт, Дюселдорф и Кьолн/Бон. Все още не може да бъде посочен точният брой на анулираните полети. " Настоятелно съветваме пасажерите да ревизират статуса на полета в самолетната компания, преди да отидат на летището ", съобщи представител на летище Щутгарт.

Синдикатът ver.di упорства заплатите в службите за сигурност на въздухоплаването да бъдат увеличени най-малко с едно евро на час. Регионалните промени, както и стандартизираните скали за възнаграждение биха били доста по-скъпи, а това, съгласно работодателите, би довело до 40% по-високо възнаграждение за обособените чиновници.

Проверките за сигурност са под надзора на Федералната полиция и значително са предоставени на частни реализатори. Единствено в Бавария чиновниците по контрола получават заплащане според груповия трудов контракт за обществения бранш и заради това не стачкуват.

Ver.di към този момент организира целодневни предупредителни стачки на няколко летища предходната седмица, което докара до митинги на летищата. За четвъртък е плануван петият кръг от груповите договаряния, които ver.di води с Федералната асоциация на фирмите за авиационна сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР