Гражданите, които са се ваксинирали срещу Ковид-19 и са изработили

...
Гражданите, които са се ваксинирали срещу Ковид-19 и са изработили
Коментари Харесай

Хайко Маас предложи ваксинираните срещу коронавируса да получат някои привилегии

Гражданите, които са се ваксинирали против Ковид-19 и са изработили имунитет, би трябвало имат опция да се върнат към публичния живот. Това декларира немският външен министър Хайко Маас в изявление за " Билд ам зонтаг ", представено от ТАСС.

Мисля, че хората, които са имунизирани, би трябвало да имат опция още веднъж да упражняват главните си права, споделя Маас. По думите му те няма да се разболеят и няма да би трябвало да бъдат настанявани в интензивни отделения или да бъдат включвани към апарати за вентилация на белите дробове. А в случай че в заведенията за хранене влизат единствено имунизирани лица, те няма да си вредят взаимно, отбелязва министърът.

Маас доста рядко се изрича по вътрешнополитически въпроси. Той е първият министър от държавното управление на канцлера Ангела Меркел, предложил да се дадат привилегии на имунизираните. Тази концепция не се употребява с известност в Германия, означи ТАСС.

Досега в страната са имунизирани над един милион души, или малко повече от 1 % от популацията. Първи бяха ваксинирани жителите на домовете за възрастни и медиците. От 16 декември в Германия е в действие строга карантина; затворени са съвсем всички магазини с изключение на магазините за хранителни артикули.

Наскоро гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис предложи имунизираните лица да получат свободно право на пътешестване в Европейски Съюз. Това, съгласно него, ще подтиква и жителите да се имунизират, " тъй като единствено по този метод може да бъде обезпечено завръщане към нормалността ". Премиерът счита, че за задачата би трябвало да се вкара обединен европейски имунизационен паспорт - стандартизирано уверение, че приносителят е бил сполучливо имунизиран против ковид. Писмо с това си предложение Мицотакис пратил на ръководителя на Европейската комисия Урсула декор дел Лайен.

Писмото на Мицотакис налива масло в огъня на една полемика, която тлее в Европейски Съюз от предишния месец: допустимо ли е имунизираните хора незабавно да се върнат към естествения си метод на живот или пък би трябвало да се солидаризират с останалите жители на Евросъюза досега, в който ще има задоволително ваксини за всички, означи " Дойче веле ".

От през днешния ден в Гърция стартира всеобщата имунизация. Приоритет имат хората над 85 години. За дребните острови, където няма лечебни заведения изпратиха военни екипи с лекари, които имунизират възрастните.

На искане като на това, пристигнало от гръцкия министър председател, Световната здравна организация отговори по този начин: " Понастоящем не въвеждайте условия за доказателство за имунизация или имунитет за интернационалните пътувания като изискване за влизане, защото към момента има сериозни незнайни във връзка с ефикасността на имунизацията за понижаване на заразяването и лимитираната наличност на ваксини ".

Доказателството за имунизация не би трябвало да освобождава пътуващите от спазването на оповестените ограничения при интернационалните пътувания, ориентирани към понижаване на риска от заразяване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР