Гражданите, които нямат валидни лични документи (лична карта или личен/зелен/

...
Гражданите, които нямат валидни лични документи (лична карта или личен/зелен/
Коментари Харесай

При изгубена или изтекла лична карта ще се гласува с удостоверение

Гражданите, които нямат годни персонални документи (лична карта или личен/зелен/ паспорт) - в случай че са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, ще могат да си упражнят правото си на глас за изборите на 11 юли, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
На жителите, които са подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност.
При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 9 юли ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.
 Сметната палата към партиите: Време е да обявите донорите си Сметната палата към партиите: Време е да обявите донорите си
До 16 юни всички обединения, участващи в изборите, би трябвало да подадат информация към Единния указател по Изборния кодекс в Сметната палата...
За да бъде издадено уверение е належащо персонално да се подаде искане в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР и районно управление (на МВР) при СДВР/ОДМВР за дните от 6 юли до 10 юли, в часовете от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 11 юли от 08.30 ч. до 19.00 ч.
В случай, че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 10 юли (събота) и на 11 юли (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР.
Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.
 
 Втора компания предлага да достави машини за гласоподаване, разгласи ЦИК Втора компания предлага да достави машини за гласоподаване, разгласи ЦИК
Има ново предложение от компания за доставка на машини за гласоподаване. Това е „ Панов ” ЕООД. Предложението занапред ще се разглежд...
В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
 
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация и ще важат единствено за изборния ден, което би трябвало да послужи пред Секционната изборна комисия, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР