Гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни

...
Гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни
Коментари Харесай

Гражданите без лични документи могат да гласуват с удостоверение от МВР

Гражданите, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, могат да получат уверение, с което да упражнят правото си на избор, съобщи Българска телеграфна агенция.

За задачата би трябвало да се подаде искане до Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, районно ръководство, сектор, а за жителите на София в Столична дирекция на вътрешните работи. Това може да стане през днешния ден от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко РУ/участък към районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверение се издава, с цел да послужи единствено пред Секционната изборна комисия и е годно за изборния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР