Гражданите излязоха на протест и очевидно показаха, че така повече

...
Гражданите излязоха на протест и очевидно показаха, че така повече
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме предсрочни избори, оставка на Гешев и реформа във ВСС

Гражданите излязоха на митинг и явно демонстрираха, че по този начин повече не може да се продължава. В центъра на тази рецесия е беззаконието, а тези, чиято привилегия е беззаконието, осребряват това безвластие.
Това би трябвало да бъде спряно. Не можем да не подкрепим десетките хиляди български жители. Тези жители би трябвало да могат и сами да вършат и внасят закони, съобщи водачът на " Демократична България " Христо Иванов на ексклузивен брифинг.
Гражданите чакат рестарт на правовата и демократична страна , уточни той- Според него задфасадната власт се реализира от Бойко Борисов, само че тази власт е слаба.
Това би трябвало да бъде спряно, това желаят жителите на улицата ", уточни той.
Той добави, че са нужни предварителни парламентарни избори . Иванов напомни, че " Демократична България " е била първата политическа мощ, която се е противопоставила на избора на Иван Гешев за основен прокурор.
Отговорът на апела за оставка на Гешев би трябвало да бъде не просто тази оставка. Демократична България първа се разгласи против номинацията на Гешев и спря акцията за локалните избори, с цел да излезе на митинг против тази кандидатура,обясни Иванов.
Нужна е промяна на Висш съдебен съвет, който би трябвало да бъде дефинитивно разграничен. Трябва да се резервира една минимална социална квота, а настрана изборът на основния прокурор би трябвало да се повери на Народното събрание.
" Свидетели сме на прокурорска власт.. Затова би трябвало да има отчетност на основния прокурор пред Народното събрание ", съобщи Христо Иванов.
„ Рецептата за смяната се разделя на две огромни елементи. Едната, която представяме пред скоби, е тези ограничения за рестарт на българския правов ред и българския либерален развой. На второ място стоят концепциите и оферти за радикална рационализация на страната. Тези хрумвания ще представим като част от нашата управническа платформа, с която ще се явим, уповавам се на скорошните предварителни избори “, заключи Христо Иванов.
С ултиматум за оставката на вътрешния министър на Министерство на вътрешните работи завърши онлайн изказването на " Демократична България ".
Генерал Атанас Атанасов изиска Млaден Маринов да си подаде оставката до 18 ч. през днешния ден или министър председателят Борисов да му изиска.
Причините за настояването са три. Едната е насилието, което служители на реда са показали към някои от протестиращите през иминалите дни.
Втората е обстановката край " Росенец " в събота, когато служители на реда не допускаха искащите да плажуват до дребния скалист плаж до летните сараи на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и третата причина е следствието на " Антикорупционния фонд ", озаглавено " Осемте джуджета ". В него се твърди, че полиция пази " мутри ", както ги окачестви ген. Атанасов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР