Гражданите имат право на пълен достъп до информацията за извършваните

...
Гражданите имат право на пълен достъп до информацията за извършваните
Коментари Харесай

Лозан Панов настоя гражданите да имат достъп до проверките срещу магистрати

Гражданите имат право на цялостен достъп до информацията за осъществяваните инспекции от Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС). Това се споделя в писмо на ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов до основния правосъден контрольор Теодора Точкова. Той изиска копие от цялата документи по отношение на всички осъществени по отношение на него инспекции.

Преди ден той даде единодушието си да бъдат предоставени в цялостен размер поисканите от заявител копия от документи, свързани с осъществените от правосъдния инспекторат инспекции против самия него. Панов припомня, че във връзка с две от завършилите инспекции против него е изискал да му бъдат предоставени направените от инспектората документи, само че е получил отводи.

“Това заявление за следващ път потвърждава, че жителите желаят да се срещнат с цялостната и правилна информация за инспекциите и е несъмнено, че в тази ситуация е налице надделяващ публичен интерес “, споделя Панов.

Шефът на висшия съд разяснява, че информацията за работата на магистратите и техните дейности постоянно е от публичен интерес.

Председателят на Върховен касационен съд припомня, че за започването на всички инспекции от инспектората против него обществото е било осведомено извънредно в детайли, с обилие от елементи и с персонални предварителни оценки, в това число и от основния контрольор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР