Гражданите да не се доверяват на обяви публикувани в интернет

...
Гражданите да не се доверяват на обяви публикувани в интернет
Коментари Харесай

Полицията в Смолян: Пелети за 400 лв., не се подвеждайте, измама е

Гражданите да не се доверяват на разгласи оповестени в интернет пространството, в които се оферират преференциални покупко-продажби за отоплителни първични материали на мощно занижени цени, молят от пресцентъра на полицията в Смолян.

Според криминалисни, в последните седмици зачестяват случаите на измами с така наречен „ пелети “. В оповестени разгласи в интернет пространството се оферират отоплителни първични материали на мощно занижени цени, прецизират от полицията. Комуникацията за „ преференциалната договорката “, нормално протичала през обществените мрежи, като в този вид измами „ търговците “ изискват да бъде осъществено предплатено заплащане, сумата варира в необятен диапазон според от поръчаните количества. След изпращане на превода, предстояща доставка на пелети няма и връзката с мнимия продавач се губи.

" Молим жителите, в случай че са станали жертва или имат подозрение, че по отношение на тях се прави сходна машинация, навреме да уведомят полицейските органи ", се споделя още в известието на полицията.

Обикновенно в сходни разгласи, цените варират от 400 до 550 лева, а на пазара пелетите се търгуват над 800 лева за звук.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР