Гражданите да ходят в секциите с нормален багаж, а не

...
Гражданите да ходят в секциите с нормален багаж, а не
Коментари Харесай

Гл. комисар Станимир Станев: МВР ще проверява нетипични и обемисти багажи на гласуващите

Гражданите да вървят в секциите с естествен багаж, а не с нещо огромно, което да прави усещане. Това моли заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия по отношение на организацията на изборите на 2 април. По думите му все още няма сигнали за нарушавания, всичко е контролирано и обезпечено. 

 

" Нашият надзор ще бъде по багажите на хората, които идват да упражнят правото си на глас. Тези инспекции ще бъдат извънредно дискретни, отвън постройките за гласоподаване. Ще се ревизират нетипични и обемисти багажи ", сподели още той. 

 

Гарантираме, че изборният ден ще протече гладко.

Гл. комисар Станев изясни и за скорошните бомбени закани в учебните заведения у нас.

 

В понеделник и вторник бяха получени първите хакерски атаки, само че те бяха с генезис от чужбина. ГДБОП, дружно с Европол и Съединени американски щати организираха незабавни и съгласувани общи мероприятия и тази опасност беше пренебрегната. Но в сряда четвъртък и петък се получиха нови мейли с малко по-различно наличие, и създателят на тези мейли е открит и арестуван - 17-годишен  юноша от София, изясни зам.главния секретар на Министерство на вътрешните работи. 

 

Момчето е арестувано за 24 часа. Това е закононарушение по 326 алинея 2 от Наказателен кодекс, а за него се планува отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 хиляди до 15 хиляди лв., изясни Станев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР