Гражданинът Дончев е тук и е в състояние да отговаря

...
Гражданинът Дончев е тук и е в състояние да отговаря
Коментари Харесай

Томислав Дончев отговори на Андрей Гюров за Плана за възстановяване и устойчивост

Гражданинът Дончев е тук и е в положение да дава отговор на всеки логичен въпрос. От изречените думи няма нито едно изречение, което съставлява логичен въпрос. Това сподели от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Той отговори на апела на ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров някогашният министър председател Бойко Борисов и някогашният вицепремиер Дончев да се явят в Народното събрание, с цел да обяснят изказванията си за изгубени средства по Плана за възобновяване и резистентност или " да се извинят за публикуваните неистини ".

Дончев предложи на актуалните ръководещи да прочетат плана за нов общ правилник и използвания правилник към Националния проект за възобновяване и резистентност.

" Приятелски съвет - обърнете внимание на периодите, 2023 година е абсолютният краен период за договаряне на средства по Плана, за подписване на контракти ", уточни Дончев.

Той означи, че срокът изтича след година и шест месеца и за това време България би трябвало да контракти целия запас по Плана, в това време да извършва капиталовата стратегия в бюджета и да подписва контракти по оперативните стратегии.

" До момента България е договорила по Националния проект и по оперативните стратегии нула и е платила нула ", разяснява Дончев, представен от Novini.bg. Същественият въпрос не е дали Европейска комисия е отписала един милиард, а какъв брой милиарда ще загуби България още идната година, единствено по Националния проект, аз залагам на три милиарда, съобщи той.

По-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разяснява, че в оферти дневен ред на Народното събрание не вижда тези 22 закона, които ръководещите настояват, че са извънредно значими за Плана за възобновяване. Тя попита отчетите на омбудсмана, включени в програмата, ли са най-важни или Планът за възобновяване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР