Гражданин на Тунис, който се твърди, че е бил телохранител

...
Гражданин на Тунис, който се твърди, че е бил телохранител
Коментари Харесай

Телохранител на Бил Ладен на социални помощи в Германия

Гражданин на Тунис, който се твърди, че е бил бодигард на Осама бин Ладен , живее в Германия от 1997 година и получава по 1 168 евро обществени помощи на месец , осведоми БиБиСи.

Информацията е разкрита от районно държавно управление, откакто крайнодясната " Алтернатива за Германия " е поискала информация за Сами А.

Сами А. отхвърля да поддържа връзки с джихадисти. Депортирането му в Тунис е изключено, защото има опасения, че там може да бъде преследван и изтезаван.

Бин Ладен беше водач на " Ал Кайда ". Той утвърди терористичните офанзиви на 9/11 в Съединени американски щати през 2001 година Екстремистът беше убит от американските спецчасти в Пакистан през 2011 година, напомня английската медия.

Най-малко трима от камикадзетата на 9/11 са обитавали в Хамбург, Северна Германия.

Според свидетелски показания на развой в Германия през 2005 година в продължение на няколко месеца през 2000 година Сами А. е бил един от бодигардовете на Бин Ладен в Афганистан. Сами А. отхвърля информацията, само че съдии в Дюселдорф имат вяра, че е дал показания.

През 2006 година въпросният тунизиец е разследван за връзки с " Ал Кайда " , само че не са му повдигани обвинявания.

Той живее с немската си брачна половинка и четирите си деца в град Бохум, Западна Германия. След като получил краткотрайно леговище в Германия през 1999 година, той взел няколко курса по технологии и се преместил в града през 2005 година През 2007 година му е отхвърлена молбата за непрекъснато леговище, защото е обсъждан от управляващите като риск за сигурността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР