Гражданин на Царево организира подписка срещу намеренията за поставяне на

...
Гражданин на Царево организира подписка срещу намеренията за поставяне на
Коментари Харесай

Гражданин на Царево организира подписка срещу намеренията за поставяне на преместваем обект в кв. „Василико“

Гражданин на Царево провежда подписка против желанията за слагане на нов преместваем обект в квартал „ Василико “ . Тя започва през днешния ден и неин основател е Даниел Скулиев . Той е от жителите на Царево, които се вълнуват за бъдещето на морския град и неговото развиване. Именно по тази причина е решил да провежда подписката.

 Подписка
Подписка. Снимка: Даниел Скулиев, Фейсбук

Местен човек е декларирал капиталово желание пред Областната администрация на Област Бургас, в резултат на което е проведен търг , който би трябвало да се организира на 11 април тази година. Той е за отдаване чартърен за период от 10 години на 405 квадратни метра от ПИ 48619.505.367 по КККР на град Царево. Този терен се явява част от скалите пред квартал „ Василико “, изясни Скулиев. И е ситуиран в непосредствена непосредственост до плаж „ Нестинарка “.

 Снимка от кадастралната карта
Снимка от кадастралната карта. Снимка: Даниел Скулиев, Фейсбук

Идеята е там да бъде ситуиран преместваем обект 270 квадратни метра, който да бъде ресторант и нощен бар, както и 130 квадратни метра спомагателна комерсиална повърхност и 5 квадратни метра за слагане на мобилна химическа тоалетна .

 Обявяване на търг
Обявяване на търг. Снимка: Даниел Скулиев, Фейсбук

Притесненията в тази ситуация са какво ще стане след слагането на този преместваем обект и по какъв начин ще наподобява самият той. Даниел Скулиев изясни пред Искра.бг , че в случай че капиталовото желание бъде изпълнено ще се затрудни достъпа до плаж „ Нестинарка “:

„ Зад него има крайбрежна алея планувана, която не е направена. Зад него има терен за озеленяване, който е над 5 декара. Там сега е диво, само че по-добре по този начин да си остане, в сравнение с самата канара да се постави нещо на 400 квадратни метра. Там в действителност има метод и част от локалните, и от туристите ни пресичат реката и отиват до плажа. “

Скулиев прикани всички съидейници, които не желаят това да се случва на скалите над плаж „ Нестинарка “, да поддържат самодейността, като се включат в подписката . Те могат да го създадат на следните места:

– Магазин на РПК-то в кв. „ Василико “ на град Царево;
– Адвокатската адвокатска фирма на Даниел Скулиев, която е на адрес: град Царево, ул. „ Пенека “ № 6, ет. 1.
– Офис-магазин за хладилна и климатична техника в Царево на улица „ Михаил Герджиков “ 48.

Организаторът на подписката прикани:

„ Нека съхраним достъпа до плаж „ Нестинарка “ и скалите в този им тип! “

Той изясни още пред Искра.бг , че се чака в подписката да се включат и хора от чужбина , които имат земи в региона и не желаят там да се слага този преместваем обект.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР