Гражданин на Кралство Нидерландия е привлечен в качеството на обвиняем

...
Гражданин на Кралство Нидерландия е привлечен в качеството на обвиняем
Коментари Харесай

Иззетите 355 антики при акцията на ГДБОП били с голямо историческо значение

Гражданин на Кралство Нидерландия е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение – нелегално държане на неидентифициран и нерегистриран археологически обект. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари “, оповестиха от Окръжна прокуратура - Благоевград.

По време на огромната акция на ГДБОП под надзора на Окръжна прокуратура за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани 7 лица, единият от които е непознатият жител.

Прокуратурата управлява следствие за присъединяване в проведена незаконна група за търсене, държане и трафик на движими културни полезности

На 16.11.2022 година на територията на градовете Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич, Доспат, Ракитово и Видин се организира огромна профилирана интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с присъединяване в проведена незаконна група за търсене, държане и трафик на движими културни полезности. Тя се реализира взаимно от Окръжна прокуратура – Благоевград и Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

Претърсени са голям брой адреси. Открити са и са конфискувани към 355 броя предмети с забележими белези на движими културни полезности и парични средства.

Със съдействието на специалисти към Общинския исторически музей в гр. Гоце Делчев изследваните предмети са избрани като движими културни полезности с огромно историческо значение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР