Гражданин на Бургас с инициали С.Н. е подал сигнал към

...
Гражданин на Бургас с инициали С.Н. е подал сигнал към
Коментари Харесай

Тревожен сигнал: В най-бързо растящия квартал на Бургас липсват елементарни условия за пешеходци

Гражданин на Бургас с букви С.Н. е подал сигнал към всички институции по отношение на възходящия съгласно него проблем с сигурността на пешеходците, неналичието на тротоари и безразборното паркиране на ул. „ Ген. Данаил Николаев “ в покрайнините на комплекс „ Изгрев “, където изниква нов квартал. 

Той е изпратил писмо до кмета и зам.-кмета на Бургас, до основния проектант и общинските съветници, в което упорства обстановката да се прегледа детайлно и да се вземат ограничения за решаването на казуса.

Новият квартал на Бургас е прочут като „ Хоризонт “ и на практиката съставлява теренът, върху който градът се уголемява със строителство на жилищни и офис здания северозападно от жилищния комплекс „ Изгрев “. На представянето на плана за бюджета за 2024 година кметът Димитър Николов съобщи, че там следва да бъде построена нова улична мрежа

По думите на С.Н. ул. „ Ген. Данаил Николаев “, която се намира сред мол „ Плаза “ и изоставения мол „ Странд “, към този момент е станала прекомерно натоварена, в резултат на бързото строителство в региона . Той припомня, че напълно скоро там ще бъдат приключени няколко жилищни коопераци, като единствено в една от тях има над 180 жилището

„ Много от новодомците ще бъдат с бебета, дребни деца или юноши. Голяма част от децата ще се движат пешком, с тротинетки, колела и бебешки колички. Други фамилии пък занапред ще имат щастието да станат родители. Та тук идва и главният проблем, а точно сигурността на региона за пешеходно напредване, липса на тротоари и безсистемно паркиране. Ежедневно ще бъдат дадени предпоставки за напрежения сред пешеходци и водачи на коли “. 

Гражданинът припомня, че трафикът в региона занапред ще се усилва с повече леки, тежкотоварни и профилирани коли, защото наоколо има доста компании, които развиват комерсиална активност . В региона сега има две лечебни заведения , магазин за техника, два автосервиза, склад за строителни материали, МОЛ, компания за създаване на басейни, автомивка, магазин за отоплителни уреди и други.

„ Като съзнателен жител на град Бургас и родител, Ви апелирам да разгледате детайлно обстановката, която да се разиска от експертите в Общината и се вземат най – положителните инфраструктурни промени в региона за безвредно пешеходно напредване, посредством създаване на обезопасени тротоари с ограждения за колите да не паркират върху тях, пешеходни пътеки, изкуствени неравности за намаляне скоростта в региона и други професионални ограничения “.

Писмото на бургазлията ще бъде прегледано от общинските съветници по време на непрекъснатите комисии преди съвещанието на локалния парламент в края на месец януари. 

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР