Гражданин на България беше осъден на пет години затвор, след

...
Гражданин на България беше осъден на пет години затвор, след
Коментари Харесай

Български гражданин уби бебето си в Кипър

Гражданин на България беше наказан на пет години затвор, откакто углавен съд в Кипър го призна за отговорен за гибелта на недоносеното му дете. Изродът призна пред полицията, че е раздрусал новороденото, с цел да го накара да спре да плаче.
Местни медии оповестиха, че 37-годишен български жител е получил присъдата си на закрито съвещание в углавен съд в Лимасол, откакто съдиите го признаха за отговорен в непредумишлено ликвидиране, написа KNEWS. 
Според детайлностите по делото прокурорите споделиха, че бащата, който се пледира за почтен по обвиняванията в непредумишлено ликвидиране, признал, че е раздрусал момиченцето, с цел да го накара да спре да плаче, откакто се е прибрал изтощен от работа през март 2022 година
Съпругата на обвинения и майка на недоносеното дете, която също в началото беше арестувана, само че по-късно освободена, сподели на проверяващите, че не е знаела бащата на бебето й да е малтретирал бебето, само че означи, че през последните два дни преди случая е забелязала, че дребното момиче имало смяна в държанието си.
Предварителните отчети допускаха, че бебето се е задавило по време на хранене, до момента в който аутопсия, осъществена от държавни правосъдни специалисти, открила, че бебето е умряло от сериозна рана на главата, само че не е ясно по кое време е настъпила контузията.
Момиченцето, за което се твърди, че се е родило два месеца по-рано, в началото е било откарано в незабавното поделение в общата болница в Лимасол и по-късно преместено в детската болница Макариос в Никозия заради сериозното положение. По-късно правосъдните лекари споделиха, че бебето е получило мозъчна контузия, както и пострадвания на гръбначния дирек, ребрата и ключицата.
Медицински специалисти разискват синдрома на разтърсеното бебе през годините, като някои спорят дали някои мозъчни пострадвания могат да бъдат породени единствено от разклащане, а други спорят по какъв начин да отчетат интервалите от време сред момента, в който детето е засегнато, и момента, в който признаците стават явни.
Но медицинският спор бързо се трансформира в престъпно следствие, откакто полицията сподели, че няма да разчита единствено на медицински доказателства, с цел да проверява случая.
Непотвърдени отчети допускат, че има изказвания, че бащата е малтретирал майката в предишното.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР