Граждани задържаха мъж, влачил куче с колата си по улиците

...
Граждани задържаха мъж, влачил куче с колата си по улиците
Коментари Харесай

Граждани задържаха мъж, влачил куче с кола

Граждани задържаха мъж, влачил куче с колата си по улиците на Пазарджик. Мъжът провокирал реакцията им, откакто в неделя следобяд завързал беззащитното четириного и подкарал „ Ауди “-то си по ул. „ Васил Левски “. Поводът за зверството – животното ухапало негов непосредствен.

Някои от намиращите се наоколо хора го снимали, други се намесили, озаптили развилнелия се „ собственик “ и подали сигнал на 112.

На място са пристигнали служители на реда, които са арестували за 24 часа позволилия си да прояви нечовешка свирепост, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. На мястото е изработен оглед, формирано е досъдебно произвеждане. Сезирана е и прокуратурата, защото действието е закононарушение.

По новия Наказателен кодекс който прояви свирепост към гръбначно животно, убие го или му нанесе тежко или трайно увреждане, може да бъде наказан на отнемане от независимост от 1 до 3 години и санкция от 2 000 до 5 000 лв..

Междувременно за раненото куче се погрижили зоозащитници. То е настанено в частна ветеринарна лечебница. При прегледа е открито, че е в доста тежко положение – с изключение на контузиите от влаченето има и кърлежова зараза. Няма гаранции дали ще оцелее. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР