Граждани, сред които представители на Фондация “Даная, се събраха на

...
Граждани, сред които представители на Фондация “Даная, се събраха на
Коментари Харесай

Случаят „Даная“: Протестиращи искат оставки в „Пирогов“ и реформи в детското здравеопазване

Граждани, измежду които представители на Фондация “Даная ”, се събраха на митинг пред постройката на Министерския съвет . Исканията на протестиращите са за отстраняването на шефа на УМБАЛСМ „ Пирогов “ до привършване на всички инспекции в болничното заведение свързани със умрялата в болничното заведение Даная, за нарушавания в ръководството и медицинските действия, както и незабавни промени в детското опазване на здравето .



Протестиращите ще изискат мнение от Централната комисия по професионална нравственос на Българския лекарски съюз (БЛС) за подхванатите дейности по отношение на неприемливите и рушащи престижа на цялата лекарска колегия дейности и изявления по време на медицинския съвет на УМБАЛСМ „ Пирогов “ на 1 февруари тази година.
 
 Даная митинг Българска телеграфна агенция

Жители на градовете Варна, Пловдив, Русе и Хага (Нидерландия) п ротестират по същото време .

В началото на тази седмица новоучредена гражданска самодейност „ Даная за живот “ провежда петиция с шест претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето.



Преди два дни от Софийската градска прокуратура оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане по случая " Даная ". Прокуратурата проверява интервала от 28 април до 9 май предходната година, когато е настъпила гибелта на момичето.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР