Граждани сигнализираха в Министерство на културата (МК), че се разрушава

...
Граждани сигнализираха в Министерство на културата (МК), че се разрушава
Коментари Харесай

СНИМКИ показаха какъв ужас се е разиграл на пъпа на София: Къщата на министъра и премиер на България Рачо Петров за малко да...

Граждани алармираха в Министерство на културата (МК), че се унищожава постройка – монумент на културата, намираща се на ъгъла на ул. „ Георги Бенковски “ и бул. „ Княз Ал. Дондуков “ в столицата. Инспекторатът за запазване на културното завещание към МК спря разрушаването до изясняване на случая. Това оповестиха от министерството.

Къщата е била благосъстоятелност на Рачо Петров, военачалник от българска войска, боен министър в държавното управление на Стефан Стамболов и два пъти министър ръководител на страната.

Имотът от години стои изоставен.

Заради тежкото й положение и заплахата от самосрутване, постройката беше обградена с високи пана и преградни уреди, с цел да не се допусне рухване на части от фасадата й върху булеварда.

Днес строителен екип на Столичната община стартира разрушаването й в наличието на полицейски патрул.

Още от 2013 година има заповед за премахването на къщата заради неспособност да бъде укрепена. Досега обаче притежателите й не я изпълняваха, по тази причина общината реши да стартира наложително срутване.

БЛИЦ напомня, че още при започване на април месец тази година стана ясно, че паметникът на културата дебне за жертви .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР