Граждани се събраха пред Паметника на Съветската армия в София

...
Граждани се събраха пред Паметника на Съветската армия в София
Коментари Харесай

Граждани написаха Убийци и Окупатори върху Паметника на Съветската армия в София

Граждани се събраха пред Паметника на Съветската войска в София и го изрисуваха с надписи "Окупатори ", "Убийци ", "Слава на Украйна " и "Путин вън! ".

Протестиращите се събраха в неделя в отбрана на трима малолетни възпитаници, които бяха задържани от полицията в петък, тъй като са написали с маркер върху постамента „ Save Ukraine “.

Протестът е проведен от Гражданска самодейност за унищожаване на Паметника на Съветската войска в София, които приканиха хората да отидат със спрей или багра, "с която да покажем ясно, че това няма да го бъде повече! Ще върнем това окупирано градско пространство на българските деца! "
 Надписите със спрей са върху истинския надпис:
За задържането на трите деца в петък се разбра от известие на учебното заведение, в което учат.

От учебното заведение настояват, че на учениците не е дадена опция след задържането да се обадят "нито на родителите си, нито на който и да било различен ".

До този миг няма коментар на Министерство на вътрешните работи по случая.

Гражданската самодейност за унищожаване на Паметника на руската войска упорства за пренасяне на паметника от центъра на столицата.
 Някои от фигурите на паметника са оцветени като украинското знаме.  Други пишеха  Появи се и надпис
В петък кметът на столичния регион “Средец ” Трайчо Трайков ( “Демократична България ”) сподели, че стартира процедура по преместването на Паметника на Съветската войска. Още през 1993 година Столичният общински съвет е взел решение за ремонт на монумента. Все още обаче това решение не е изпълнено.

Инициативата на Трайков идва ден след.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР