Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят протеста

...
Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят протеста
Коментари Харесай

Започна общонационален поход за мир и неутралитет

Граждани се събраха пред Народното събрание, с цел да изразят митинга си против изпращането на оръжия в Украйна, за решаването на спора по кротичък път, както и против изпращането на жива мощ към военния спор. Според протестиращите вероятно изпращане на оръжия от България към Украйна би означавало и евентуална готовност на жива мощ.

Гражданската самодейност „ Майки против войната “ провеждат подписка за спокойно решение на военния спор и неизпращане на оръжия в Украйна, както и за опазване на неутралитет от България. Подписката ще бъде импортирана в Народното събрание, президентството и Министерския съвет.

Да се причислят към жителите пред Народното събрание са поканени всички политически сили, като все още участват представители на „ Българска социалистическа партия за България “.

От първия ден поддържаме това България да не взе участие във войната, да не изнасяме оръжие, България да бъде страната на мира, проблемите да се вземат решение по либерален метод, а не посредством жертви и убийства и изпращане на оръжие. Ясно е какво желаят нашите гласоподаватели и по тази причина в този момент съм тук, сподели пред публицисти заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България ” Георги Свиленски.

В отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява декларираното желание от съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков да подаде правосъден иск против него, Свиленски сподели, че всеки българин има право да се обърне към съда.

Общобългарски поход се провежда по същото време в огромните градове в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Подписи за мир и неутралитет на България във войната в Украйна събираха и в центъра на Силистра. Според уредниците от Движение „ Майки против войната “ това е напълно гражданска самодейност и цели да се покаже отношението на българския народ към решението за изпращане на оръжие в Украйна и директното или индиректно замесване на България в спора.

„ Искаме България да се погрижи първо за себе си и личните си деца и бедстващите хора в страната. Да изпращаме военна техника, в случай, че нямаме задоволително за личната си войска, за нас е неправилно “, сподели Милена Хорозова, уредник на самодейността.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР