Граждани се събраха на шествие в София в подкрепа на

...
Граждани се събраха на шествие в София в подкрепа на
Коментари Харесай

Шествие за правата на жените в София, скандираха Не искаме цветя, а искаме права

Граждани се събраха на шествие в София в поддръжка на правата на дамите. Демонстрацията приключи пред постройката на Народното събрание. 

Първоначално те се бяха събрали пред НДК, по-късно минаха по бул. " Витоша " около постройката на Съдебната палата и, след това, около постройката някогашния Партиен дом, предава Българска телеграфна агенция.

Гражданите скандираха " Няма да мълчим и няма да поносим ", " Не желаеме цветя, а желаеме права ".

Събитието се провежда във Facebook от колектива „ Феминистки мобилизации “ под надпис „ НИТО ЕДНА ПОВЕЧЕ: Шествие за правата на дамите “. Участниците носеха плакати с надписи: " Жени. Живот. Свобода. ", " Хомо, хетеро, транс, би, всички сме сестри ", " Бездействието по закона за домашното принуждение е ликвидиране ".

Доротея Стефанова от уредниците означи, че за седма поредна година се събират на шествие за правата на дамите. Искаме да насочим вниманието към казуса с принуждение над дами, който за следващ път беше заметен под килима в последното Народно заседание, когато не се одобриха измененията в закона за отбрана от домашно принуждение, разяснява пред Българска телеграфна агенция Стефанова. По думите ѝ тази година сме видели ескалация на случаите на домашно принуждение. Относно социално-икономическото тъждество сред половете, Стефанова сподели, че продължава да има разлика в заплащането в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР