Граждани се събраха на протест пред болницата в Кубрат вчера

...
Граждани се събраха на протест пред болницата в Кубрат вчера
Коментари Харесай

Протест в град Кубрат в защита на болницата

Граждани се събраха на митинг пред болничното заведение в Кубрат през вчерашния ден сутринта. Те се оповестиха в отбрана на медиците от лечебното заведение. Близо 15 лекари от болничното заведение подадоха оставки след назначението на краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на болничното заведение. С решение на Общинския съвет бе комплициран нов шеф поради приключване на контракта на досегашния началник доктор Павлина Мичева. 16 лекари към момента са на работа.

" Не сме съгласни с решението на Общинския съвет по подобен метод да бъде спирана работата на болничното заведение. Не сме съгласни с този избор. В момента болните се обслужват от Бърза помощ ", изясни доктор Павлин Течев.

Протестиращите желаеха преразглеждане на взетото решение и компромис с удължение на периода на изпълняващия досега длъжността шеф на болничното заведение, както и насрочване на конкурс за нов шеф съгласно условията на закона.

ДУМА напомня, че новият шеф доктор Леман Балканджиева встъпи в служба в наличието на управата на общината на 2 декември. Тогава бе декларирано, че за здравна рецесия в Кубрат не може да се приказва, защото болничното заведение няма да остане без лекари и личен състав.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР