Граждани се събраха на протест и контрапротест заради журналиста Петър

...
Граждани се събраха на протест и контрапротест заради журналиста Петър
Коментари Харесай

Протест и контарапротест пред БНР заради Петър Волгин

Граждани се събраха на митинг и контрапротест поради журналиста Петър Волгин пред БНР.  Полиция охраняваше събралите се на двата митинга, написа Националната телевизия. Повод за митинга в отбрана на Петър Волгин е сигналът до Съвет за електронни медии, импортиран от народни представители на „ Демократична България ”, в който се упорства за инспекция на държанието на радиоводещия на „ Политически НЕкоректно ”.

Сигналът бе импортиран в последния ден на 48-ото Народно заседание. Сред жителите, които се събраха в поддръжка на журналиста, бяха водачът на „ Атака ” Волен Сидеров и националният представител от „ Възраждане ” Климент Шопов.

Участниците в митинга скандираха „ Свобода ” и „ подариха ” ода, отдадена на Волгин.

Пред публицистите Петър Волгин сподели, че когато се желае възбрана на предаване, това е цензура. Трябва да пазим свободата от всевъзможни похищения, уточни той. Волгин добави, че Съвет за електронни медии може да окаже неофициален напън върху управлението на радиото, да спре предаването. Засега управлението на БНР е посочило, че не се поддава на напън, разяснява журналистът.

Волгин сподели още, че още когато е стартирало предаването, е очаквал да има опити за неговото прекъсване.

„ Ние по принцип приказваме неща, които не са комфортни, било то на ръководещите, било на мейнстрийм медиите, тъй че беше ясно, че рано или късно ще се опитат да го спрат, уповавам се да не съумеят ”.

Волгин изслуша и едната, и другата група протестиращи. Участник в контрапротеста съобщи, че митингът в отбрана на Волгин не е за свободата на словото, а за стола на Волгин.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР