Граждани се събраха на национален протест в столицата срещу войната

...
Граждани се събраха на национален протест в столицата срещу войната
Коментари Харесай

Протест в центъра на София срещу войната по пътищата

Граждани се събраха на народен митинг в столицата против войната по пътищата, проведен от близки на починали в произшествия.
Протестните плакати гласят " Справедливост за Васко, Георги и Светли ", " Политиците, убийци на народа ".
Протестиращите се насочиха на шествие към пешеходната пътека на ул. " Шишман " и ул. " Гурко ", където почина 15-годишният Филип, блъснат предходната събота от пийнал водач. Там те отдадоха респект с минута безмълвие в памет на жертвите на пътни произшествия.
Родители на починали на пътя деца чакат съответни решения в законодателен проект за сигурността по пътищата на среща с министъра на правораздаването Атанас Славов, стана ясно по време на протестното шествие.
Участниците в митинга издигнаха апели за прекъсване на убийствата по пътищата.  Посочиха, че имат среща с министъра на правораздаването, защото във всички фамилии, в които има убити на пътя деца, убийците им са на независимост с върнати шофьорски книжки, обясни Петя Иванова, майка на починало дете:
" Те нямат волята и не желаят да гласоподават това, което би трябвало. Те вършат един звук безумия, които не оказват помощ за това убийствата по пътищата да спрат.
В нашия случай чакахме година и два месеца, само че около нашия случай се събрахме за жал още 54 фамилии - имаме случай от Стара Загора, трета година чакат експертиза, кръвните проби се чакат над шест месеца, а делата не престават над 10 години.
Просто вършат някакви кръпки, без да имат концепция в действителност къде са проблемите. И по тази причина ние желаеме тази лидерска среща, тъй като министрите, които бяха горе на срещата, изобщо не бяха чували за проблемите, които имат всичките тези 54 фамилии, а не са единствено те ".
Петя Иванова сподели още, че в случай че на следващия ден на срещата с министъра на правораздаването няма решение на въпроса, родителите на убити деца на пътя са подготвени всяка неделя да бъдат пред Министерския съвет.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР