Граждани се събраха на демонстрация пред сградата на областния управител

...
Граждани се събраха на демонстрация пред сградата на областния управител
Коментари Харесай

„БОЕЦ“ организира демонстрация с искане за демонтаж на Паметника на Съветската армия

Граждани се събраха на проява пред постройката на регионалния шеф на област София. Събитието се провежда от „ БОЕЦ “ във фейсбук под надпис „ Демонтаж на МОЧА. Продължаваме “.

Присъстващи развяват българското знаме и плакати с надписи „ Бутай МОЧА “ и „ МОЧА bg поzор “, осведоми Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти Георги Георгиев от сдружението изясни, че са внесли проект за ремонт и са поканили регионалния шеф Вяра Тодева да слезе при тях.

„ При предходната ни акция тук ние се качихме тогава и направихме среща с нея. За страдание нищо от поетите задължения и отговорности не се случи “, сподели той.

По думите му по тази причина са били принудени да продължат с техния цивилен напън и са оповестили през днешния ден първата ефикасна обсада, въпреки и краткотрайна, на входа на Областната администрация, и още веднъж са поканили Тодева да слезе при тях.

Георгиев съобщи, че от „ БОЕЦ “ са внесли публично своя проект за ремонт на Паметника на Съветската войска, като са сложили съответни периоди за осъществяване на стъпките.

Той изясни, че първата стъпка е слагане на строителна ограда към целия обект за сигурност за жителите, както и за обезпечаване на естествена работна среда за служащите по демонтажа. Срокът за това е 23 август. Втора стъпка е ремонт на главната плоча на паметника със период 25 август, а идната стъпка – ремонт на всички приземни детайли на обекта. Следващата стъпка, по думите на Георгиев, е регионалният шеф да издаде заповед за установяване на площадка за краткотрайно пренасяне, с цел да не се бави осъществяването. Последната стъпка е ремонт на скулптурната комбинация на върха със период до 9 септември. След днешното събитие внесохме и чакаме реализацията на тези стъпки, сподели Георгиев.

Ако настояванията им не бъдат изпълнени, от „ БОЕЦ “ оповестиха, че имат подготвеност да блокират входа на Областната администрация, както и да проведат акции пред партийните централи на ръководещите партии, които, по думите му, носят отговорност солидарно с регионалния шеф.

Палатки в отбрана на Паметника на Съветската войска към момента са ситуирани пред него.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР