Граждани се събраха днес на протест срещу строителството на метрото

...
Граждани се събраха днес на протест срещу строителството на метрото
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха строителството на метрото в Белград |

Граждани се събраха през днешния ден на митинг против строителството на метрото в Белград на Макиншко поле, където бе направена първата копка. Демонстрантите са блокирали пътя и не разрешават на камионите да изоставен строителната площадка, заяви белградската организация Бета, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да бъдем на улиците, да се договорим поради всичко, което ни предизвикват, не знаеш къде по-напред да протестираш ", съобщи екологът деятел Александър Йованович Чута и добави, че управляващите " лъжат " със строителните работи и че казусът може да се реши с всеобщи митинги.

Той съобщи, че протестиращите ще продължат да блокират камионите още известно време и по-късно ще вземат решение за по-нататъшните си дейности.

Чута прикани всички политически партии, които участват на митинга, да се срещнат с жителите и всички дружно да помислят по какъв начин да се реши казусът с построяването на метрото на Макиншко поле.

Протестът е проведен от сръбското придвижване " Екологично въстание ".

Гражданите се притесняват, че построяването на метрото на Макиншко поле, където се намира един от главните водоизточници на Белград, заплашва водоснабдяването на столицата.

От опозиционното Движение на свободните жители показват също, че плануваното трасе на метрото е излишно скъпо, незадоволително ефикасно и няма да реализира никакви резултати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР