Граждани се натъкнаха на змия в още един наш град.

...
Граждани се натъкнаха на змия в още един наш град.
Коментари Харесай

Змийче се разходи по улиците на наш град СНИМКИ

Граждани се натъкнаха на змия в още един наш град. Змийчето, тръгнало на разходка по асфалтова улица в Дупница, било видяно в пролетния следобяд на 28 май. То било с дребни размери, само че все пак появяването му изненадва дупничани.

" Дупница, региона на общинските жилища! ", написа Крум И. Той съпровожда видяното и с видео, на което се вижда по какъв начин влечугото бързо пълзи по настилката.

Тази пролет змии провокираха разнопосочни реакции в доста обитаеми места в страната. Преди ден Ви разказахма за срещата на  софиянец с пепелянка. Мъжът се натъкнал на влечугото  до езерото в квартал  „ Дружба “.

Змии в централната част на Русе разтревожиха и локалните поданици. През последните дни обезпокоени русенци алармират за срещи със змии по крайбрежната линия и в градските паркове Водата, високата трева и съществуването на храна са измежду главните аргументи влечугите да живеят в градски условия.

Заради размножителния им интервал зачестиха и сигналите за змии във Варна. Морската община е единствената в страната, която за поредна година търси да назначи човек, който да лови влечугите.

Повод за терзание обаче няма. В  градска територия змиите са от вида водни, смок стрелец и смок мишкар и са безобидни.  Биолози съветват  при среща с влечугите да ги оставим да се отдръпват, да не ги убиваме, а да подадем сигнал на незабавния телефон.

Снимки: Крум И.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР