Граждани са осъдили София да плати над 155 000 заради

...
Граждани са осъдили София да плати над 155 000 заради
Коментари Харесай

София осъдена да плати над 155 000 лв. за инциденти с шахти за година

Граждани са осъдили София да заплати над 155 000 поради произшествия с улични шахти в близката година. Данните изскочиха от разработка на правния портал. Преди 10 дни от токов удар умря 16-годишния Людмил, стъпвайки на шахта на махленски тротоар.

11 изгубени каузи

Само за последната към една година Столичната община е изгубила 11 каузи, по които е наказана да заплати над 155 000 лв. на потърпевши от неизправни шахти. И това са единствено случаите, в които е потвърдено, че тя е виновната за редовността им институция, има каузи и против ЧЕЗ, и “Софийска вода”.

Инцидентите са от разнообразни квартали – идеалният център на София, “Люлин”, “Младост”, “Обеля”, “Стрелбище”, а резултатът от тях са счупени ръце и крайници, поради които жителите търпят болки и премеждия и търсят обезщетение . Те са се случили в разнообразни години, само че през 2020 година са намерили своята правосъдна развръзка.

Проверката демонстрира, че делата не се отличават с правна трудност – откакто се потвърдят претърпените болки и премеждия и причинно-следствената връзка сред тях и казуса в пътната инфраструктура, съдилищата одобряват, че е налице противоправно безучастие на общината, която е виновна за поддържането ѝ в безвреден тип.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР