Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина.

...
Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина.
Коментари Харесай

Протест пред Народното събрание против промените в Изборния кодекс

Граждани стачкуват пред Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина. Организатор е Инициативата " Правосъдие за всеки ", оповестяват от Българска телеграфна агенция. Това е вторият митинг против измененията в Изборния кодекс, катопървият беше на 18 ноември.

Това, което виждаме, е, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са повече и са твърдо решени да прокарат хартиената бюлетина, разяснява на митинга съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков. „ Те сега знаят, че евентуално ще се отива на избори и това, което желаят, е идващите избори да бъдат направени по остарелия метод от годините на прехода, с хартиени измами “, добави той.

Кирил Петков увери, че от „ Продължаваме Промяната “ няма да правят отстъпка от правилата си. „ Въпреки че знаем, че сме малцинство – 53 депутати, демонстрираме, че няма да отстъпим от правилата и че без значение от това какъв брой невъзможна наподобява тази борба, ние няма да се предадем. Вече има опция – хора, които си съблюдават обещанията и са подготвени да се борят за правилата си “, съобщи Петков.Не ни е боязън от това, което следва, имаме вяра, че България рано или късно ще си пристигна на мястото като една естествена европейска страна, разяснява още той.

Народният представител Петър Куленски, както и други депутати от „ Продължаваме промяната “, също са на митинга. Пред БГНЕС Куленски сподели, че той и сътрудниците му са се присъединили в митинга на жълтите павета, с цел да изкажат своята поддръжка към действието на уредниците, а точно против измененията в Изборния кодекс, които връщат гласуването с хартиена бюлетина.

В петъкповече от 11 часапродължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР