Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина.

...
Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина.
Коментари Харесай

Протестиращи срещу хартиената бюлетина блокираха движението пред Народното събрание

Граждани стачкуват пред Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина. Организатор е самодейността " Правосъдие за всеки ". Това е вторият митинг против измененията в Изборния кодекс, като първият беше на 18 ноември. Протестиращите блокираха придвижването на площада, заяви Българска телеграфна агенция.

Няма нито едно доказателство, че машинният избор може да бъде следен, обявиха от " Правосъдие за всеки " пред събралите се жители.

Това, което виждаме, е, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са повече и са твърдо решени да прокарат хартиената бюлетина, разяснява на митинга съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков.

„ Те сега знаят, че евентуално ще се отива на избори и това, което желаят, е идващите избори да бъдат направени по остарелия метод от годините на прехода, с хартиени измами “, добави някогашният министър председател.

Кирил Петков увери, че от „ Продължаваме Промяната “ няма да правят отстъпка от правилата си.

„ Въпреки че знаем, че сме малцинство – 53 депутати, демонстрираме, че няма да отстъпим от правилата и че без значение от това какъв брой невъзможна наподобява тази борба, ние няма да се предадем. Вече има опция – хора, които си съблюдават обещанията и са подготвени да се борят за правилата си “, съобщи Петков. Не ни е боязън от това, което следва, имаме вяра, че България рано или късно ще си пристигна на мястото като една естествена европейска страна, разяснява още той.

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, да се занимава с проблемите, които директно касаят българските жители, да се концентрира върху проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност, попълването на персоналния състав на органи с изминал мандат и други значими проектозакони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс, сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с " Български напредък " за сформиране на държавно управление. Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, надълбоко се колебая, добави Радев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР