Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането

...
Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането
Коментари Харесай

Граждани протестират пред МВР, искат оставката на Калин Стоянов

Граждани стачкуват пред Министерството на вътрешните работи (МВР) против оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет.



Организатори на митинга са съдружие „ Боец “. Той е под надпис „ Оставка на Калин Стоянов за почтени избори! “. От сдружението считат, че Стоянов е виновен за пазаруването на гласове по време на локалните избори и споделят, че разполагат с съответни данни за неговата отговорност.

В региона към вътрешното министерство има засилено полицейско наличие и ул. " 6-ти септември " е блокирана.



Събралите се на демонстрацията желаят промяна на вътрешния министър, тъй като, съгласно тях, той не си е приключил работата, както би трябвало и подозират, че е привързан с политически партии. Протестиращите скандират " Оставка на Калин Стоянов ". 



От своя страна Стоянов излезе, с цел да се срещне със свои поддръжници и разгласи, че няма да разреши да му бъде оказан напън.

В петък предходната седмица претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев предложи план на конструкция и състав на Министерски съвет, като за министър на вътрешните работи беше номиниран Калин Стоянов. 

По-късно в същия ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев отдръпна подадената си оставка. На брифинг в Министерския съвет, дружно с премиера в оставка Николай Денков, основният секретар разгласи, че молбата му за овакантяване е била „ предизвикана и подадена под голям психически и честен напън “, а Денков сподели, че натискът е бил от страна на вътрешния министър и високопоставени лица в прокуратурата. 

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка сезира прокурор Даниела Талева за този случай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР