Граждани протестираха в Пловдив срещу решението на правителството от края

...
Граждани протестираха в Пловдив срещу решението на правителството от края
Коментари Харесай

Протестно шествие в Пловдив срещу застрояването на Пирин

Граждани стачкуваха в Пловдив против решението на държавното управление от края на предходната година за смяна на проекта за ръководство на парк Пирин. Исканията на жителите не са изменени. Те желаят оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов и анулация на решението за ръководство на парка.

Пловдив

След като се събраха пред Паметника на Съединението, те започнаха шествие по улиците на Пловдив. В него участваха 150 души. Това е четвърти митинг в града. Протестиращите чакат ръководещите да чуят към този момент настояванията им:
" Всъщност нещо промени ли се в позицията на ръководещите, та да имаме ние смяна в настояванията си? Исканията ни в действителност стават от ден на ден, тъй като всеки ден се разкриват нови и нови от това, което назоваваме безобразия, като стартираме с издаването на позволения, не приказваме единствено за Пирин и тези 48 % застрояване. Нещата са по-принципни: приказваме за правилата, по които се взимат решения в нашата страна. "
Исканията остават същите срещу застрояването на Пирин. Аз персонално не съм срещу втори въжен превоз на Банско, само че чакам министъра на анулира решението, с което разрешава застрояването на 48 % от народен парк Пирин. "
" Аз също не желая Пирин да се застроява изобщо нито втори кабинков въжен превоз. Нищо. Природата би трябвало да остане такава, каквато е. "
Шествието затвори за малко придвижването по бул. " Шести септември ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР